Couperose verwijderen

Couperose kan goed worden behandeld met laser

Couperose is een netwerk van dunne rode (en soms blauwe) adertjes onder de huid. Ze komen vaak voor op de wangen en de neus. Deze verwijde vaatjes hebben geen functie meer voor het lichaam, maar kunnen vaak als storend worden ervaren.

Couperose is een ongevaarlijke huidaandoening en kan goed worden behandeld met laser.

Couperose verwijderen

Couperose verdwijnt niet vanzelf, maar kan wel erger worden. De roodheid kan toenemen door de consumptie van cafeïnehoudende dranken, alcohol of pittige kruiden in de voeding. Ook kan de wisseling van temperatuur een factor zijn. Denk hierbij aan koud of juist heel warm weer en een bezoek aan de sauna. Het is dus belangrijk om deze invloeden zoveel mogelijk te mijden. Ook uv-straling kan couperose verergeren. Smeer de huid goed in met een zonnebrandcrème als je de zon ingaat. Daarnaast is het belangrijk om bij huidverzorging geparfumeerde producten te mijden. Zo voorkom je verdere irritatie en roodheid.

De behandeling

Voorafgaand aan de laserbehandeling krijg je een speciale veiligheidsbril om je uw ogen te beschermen. Tijdens de behandeling straalt de laser een hoog geconcentreerde laserstraal in het bloedvaatje. De rode kleurstof van het bloed neemt deze lichtstraal op. De warmte die hierbij vrijkomt, vernietigt de wand van het bloedvaatje, zodat deze verdwijnt en in de daaropvolgende weken door het lichaam kan worden afgevoerd. Meestal ervaar je tijdens de laserbehandeling een prikkelend gevoel. De meeste mensen ondervinden nauwelijks tot geen pijn.

Aantal behandelingen

Meestal zijn 2 tot 4 behandelingen voldoende om couperose te verminderen en zelfs geheel te verwijderen. Afhankelijk van de ernst kunnen meerdere behandelingen nodig zijn. Couperose is helaas een aandoeningen die terug kan komen. Daarom adviseren wij een jaarlijks onderhoud van 1 à 2 behandelingen. Tijdens het intakegesprek geven we je vooraf een inschatting van de benodigde behandelingen.

Na de behandeling

Na de behandeling kan de huid wat rood en licht gezwollen zijn. We adviseren je om de huid te koelen met een ice-pack. In de dagen na de laserbehandeling veranderen de vaatjes van kleur. In het behandelde gebied worden de vaatjes geleidelijk minder zichtbaar.

Afhankelijk van het helend vermogen van de huid, duurt het herstel enkele dagen tot een week. Na de sessie kun je gewoon weer verder met uw dagelijkse bezigheden. Deze behandeling kun je het hele jaar door ondergaan.