Kalknagels verwijderen

Behandeling met tabletten

Kalknagels verwijderen 2

Tot voor kort was het moeilijk om schimmelnagels goed te behandelen. Het aanbrengen van zalf en andere middeltjes op de nagel leidt vaak niet tot het gewenste resultaat. Het gebruik van medicijnen geeft vaak bijwerkingen. De behandeling met tabletten duurt over het algemeen maanden tot een jaar en geeft helaas vaak geen garantie op succes.

Behandeling met laser

Kalknagels verwijderen 3

De nieuwste behandeling op het gebied van schimmelnagels is de laserbehandeling. Studies tonen aan dat deze behandeling vaak een langdurige verbetering oplevert. Het licht van de laser elimineert de schimmels in de nagel zonder de nagel, het nagelbed of de omliggende huid te beschadigen. De laser verhit alleen de nagel, waardoor de schimmels worden gedood. Deze warmte is voelbaar maar goed te verdragen.

Het aangetaste deel van de nagel groeit de daaropvolgende maanden uit en maakt plaats voor een gezonde en sterke nagel.

Aantal behandelingen

De nagels worden minimaal vier keer behandeld met steeds een tussenpoos van één tot drie weken. Na deze kuur volgt een controleafspraak. Soms wordt er dan nog een aanvullende behandeling geadviseerd.

Afhankelijk van de persoon duurt het enkele maanden tot ruim een jaar voordat de nagel weer gezond is. Maak een afspraak voor gratis advies rond dit onderwerp.

kalknagels