Mesotherapie huid-haren

Hoe werkt mesotherapie voor de huid?

Met behulp van de mesogun geven we micro-injecties in de huid. De speciale vloeistof die wij injecteren, zit boordevol lichaamseigen stoffen zoals hylaronzuur en een mix van vitaminen, mineralen en aminozuren. Door de prikjes komen deze stoffen precies waar ze nodig zijn om de huid intens te voeden en een boost te geven.

Een groot voordeel van mesotherapie is dat de mesogun de stoffen direct plaatselijk in de huid injecteert. In tegenstelling tot crèmes, zalfjes en serums die de huid van buitenaf verzorgen. Zo voelt je huid weer jong, fris, strak en gezond aan. Al na de eerste behandeling zie je resultaat.

Voor een optimaal resultaat raden wij je een kuur van 6 behandelingen aan, met een tussenpauze van 3-4 weken. Bij het intakegesprek maken wij een behandelplan dat precies aansluit op jouw huid en je persoonlijke wensen.

Wat is het effect van mesotherapie voor de huid?

Het stofwisselingsproces van de huid komt op gang. En de stoffen werken precies in de huidlaag waar deze nodig zijn. De bloedcirculatie wordt gestimuleerd en afvalstoffen worden afgevoerd. Dit alles stimuleert huidverjonging.  Hierdoor kunnen na de kuur je rimpels aanzienlijk zijn verminderd en ziet je huid er jonger, strakker en frisser uit!

Tevens zullen kleinere rimpels en fijne lijntjes verdwijnen. Ook zal meso-huidtherapie donkere kringen of dofheid in de huid verminderen en zelfs helemaal laten verdwijnen.

Mesotherapie Goeien

Voor & Na mesotherapie

Hoe werkt mesotherapie tegen haaruitval?

Er bestaat ook een mesotherapie-behandeling voor je haar! Hierbij injecteren we met behulp van een zeer fijne naald een vloeistof in de hoofdhuid vol vitamines en mineralen. Deze voedingstoffen komen direct bij het haarzakje terecht.

Het haarzakje wordt plaatselijk intens gevoed. Hierdoor wordt je haar sterker en dikker.

voorna haar meso

De kleine prikjes in de huid kunnen een positieve werking op de haargroei hebben en bevorderen de bloedcirculatie. De meeste mensen ervaren weinig tot geen pijn bij deze behandeling.

De opbouwende fase en onderhoudsfase van mesotherapie voor het haar.

Wanneer je kiest voor mesohaartherapie, ben je niet na 1 behandeling klaar.

Bij beginnende haaruitval is er een opbouwfase. Deze bestaat uit 6 tot 10 mesotherapie-behandelingen.

Na de opbouwende fase volgt de onderhoudsfase. Afhankelijk van het advies van onze specialist raden we iedere 3 tot 6 maanden een nieuwe behandeling aan.

Mesotherapie haren Goeien

Voordelen van deze behandeling

  • Ongewenste haaruitval kan vaak worden gestopt;
  • De haarstructuur verbetert;
  • De haargroei wordt gestimuleerd en haren/hoofdhuid worden gezonder;
  • Kleine (dons)haartjes kunnen zich, door toedoen van de samenstelling van de injectievloeistof verder ontwikkelen tot sterkere haren.

Mesotherapie Skinboosterbehandeling

Maak nu een afspraak voor een gratis intakegesprek

Veel gestelde vragen over mesotherapie

Klik op onderstaande vragen om het antwoord te laten verschijnen.

Je neemt plaats in onze comfortabele behandelstoel en probeert je te ontspannen. Gedurende de behandeling worden er met behulp van een zogenaamde mesogun met daaraan een kleine injectienaald vitamines, aminozuren en mineralen in de haarzakjes geïnjecteerd.

Het haarverlies wordt hierdoor verminderd. Door een verbeterde doorbloeding heeft mesotherapie een positief effect op je haargroei.

Ben ik geschikt voor een mesotherapie-behandeling bij haaruitval?

Mesotherapie heeft de beste resultaten bij haaruitval, die veroorzaakt wordt door Alopecia androgenetica. Erfelijke kaalheid treft niet alleen mannen. Ook een grote groep vrouwen met haaruitval is overgevoelig voor het mannelijke dihydrotestosteron-hormoon.

Behoefte aan verdere uitleg? Maak een afspraak maken voor een intakegesprek.

Je hoofdhuid kan door het injecteren met de mesogun wat gevoelig zijn. Wees voorzichtig met het aanraken van het behandelde gebied. En vermijd krabben, dit kan immers tot wondjes leiden die in extreme gevallen ontstoken kunnen raken.

Gun de geïnjecteerde stoffen de kans optimaal te werken. Wij adviseren om de eerste 24 uur na de behandeling je hoofd niet nat te maken en/of je haar niet te wassen. Zweten wordt eveneens afgeraden. Stel daarom een saunabezoek of een intensief uurtje sporten een paar dagen uit.

Over het algemeen wordt mesotherapie niet als pijnlijk ervaren. Het spreekt voor zich dat je de injecties voelt, maar doordat er gebruik wordt gemaakt van kleine naaldjes is de pijn minimaal. Ben je erg gevoelig of heb je een lage pijngrens? Maak dit tijdig kenbaar.

Van napijn is bij mesotherapie zelden sprake. Na een behandeling kun je vrijwel alle werkzaamheden direct weer hervatten.

Mesotherapie voor het haar kan bij mannen en vrouwen worden toegepast. Voorafgaand aan de behandeling stellen wij samen een gepast behandelplan op.

Afhankelijk van je wensen en verwachtingen bestaat een behandelplan uit 6 tot 10 behandelingen in de opbouwende fase. Daarna bepalen we in overleg hoeveel behandelingen jaarlijks als ‘onderhoud’ nodig zijn.

Mesotherapie is een kortdurende, niet-invasieve behandeling. Je kunt rekenen op een gemiddelde behandelduur van 20 minuten per behandelsessie. Na afloop kun je zelfstandig de kliniek verlaten en je werkzaamheden hervatten.

Wij streven samen met jou naar het beste resultaat. Om de mesotherapie optimaal te laten werken, ontvang je aantal tips en adviezen waar je na de behandelsessie rekening mee kunt houden. Bijvoorbeeld: de eerste 24 uur niet douchen, of in ieder geval het haar en de hoofdhuid niet wassen. Ook sporten, zwemmen en een bezoekje aan de zonnebank kun je beter een paar dagen uitstellen. Verder adviseren wij om tijdens de behandelkuur veel water te drinken en gezond te eten.

Het is niet ongebruikelijk om mesotherapie te combineren met een andere behandeling die haaruitval tegengaat. Mesotherapie kan dan ook uitstekend samengaan met een haartransplantatie. Het voordeel van deze combinatie is dat je bestaande haren door de mesotherapie gezonder en dikker kunnen worden. Daarnaast wordt door de mesotherapie haaruitval gestabiliseerd.

Mesotherapie is een uiterst veilige cosmetische behandeling, met een minimale kans op risico’s en bijwerkingen. Het is, net als bij andere ingrepen, mogelijk dat zich een allergische reactie of een ontsteking voordoet. Door de adviezen van de specialist goed op te volgen, kun je de kans hierop verkleinen.

De mogelijkheid voor volledige of gedeeltelijke vergoeding hangt van je zorgverzekeraar af. Nederland kent een aantal verzekeringsmaatschappijen die elk eigen vergoedingsmogelijkheden hanteren. Heb je een aanvullende zorgverzekering, lees dan je polisvoorwaarden even goed na. En neem contact op met je zorgverzekeraar om erachter te komen of je voor vergoeding in aanmerking komt.

  • Tijdens de zwangerschap en het geven van borstvoeding
  • Herpes (koortslip) in het te behandelen gebied
  • Overgevoeligheid of allergie voor de te injecteren werkstoffen
  • Een actieve huidaandoening zoals actieve acné of psoriasis
  • Een behandeling wordt afgeraden als je één van het volgende heeft ingenomen: aspirine, wijn, medicinale planten, omega-vetzuren.