Microblading brows

Wat is microblading en hoe werkt het?

Microblading is een techniek waarbij semi-permanente make-up handmatig wordt aangebracht op de wenkbrauwen. Met behulp van flinterdunne naaldjes worden één voor één lijntjes met natuurlijk pigment in de vorm van haartjes aangebracht, net onder de bovenste huidlaag. In tegenstelling tot een tatoeage, die machinaal wordt aangebracht, gebeurt microblading volledig handmatig. Met de hand worden er strokes in de vorm van haartjes gecreëerd, wat een natuurlijk en subtiel resultaat geeft.

De vorm, kleur en intensiteit van de wenkbrauwen wordt van tevoren samen bepaald op basis van wat het beste past bij jouw huid, haar en gezicht. Ook kijken we naar de groeirichting van de haartjes. De strokes worden in deze richting getatoeëerd, zodat het eindresultaat zo natuurlijk mogelijk wordt.

Een microblading-behandeling bestaat uit een eerste behandeling en een nabehandeling. De nabehandeling vindt plaats na ongeveer 6 weken. Hierbij worden eventuele vage en lichtere plekjes opgevuld. Ook kunnen de wenkbrauwen intenser worden gemaakt. In sommige gevallen is een tweede nabehandeling nodig. Een microblading-behandeling duurt in totaal ongeveer 2 tot 2,5 uur.

De behandeling

De eerste dagen hebben de wenkbrauwen een intense kleur. Dat wordt vanzelf minder en je zult zien dat er korstjes ontstaan. Zodra deze korstjes los gaan laten, lijkt het pigment te vervagen. Dit is een normaal proces waarin het pigment in de dagen daarna terugkeert.

Eventuele plekken waar dit nog onvoldoende zichtbaar is, worden gevuld tijdens de nabehandeling.

Microblading

Herstelproces

Nadat we je persoonlijke wensen uitvoerig hebben besproken, maken we de wenkbrauwen schoon. Dan begint het uittekenen op het gezicht, ook wel browmapping genoemd. Met een speciale meettechniek bepalen we de ideale vorm. Vervolgens zetten we de strokes. Het pigment wordt goed aangebracht en tussentijds schoongemaakt met een speciale tonic die bloedingen tegengaat en korstvorming vermindert. Na de behandeling worden de wenkbrauwen schoongemaakt met een voedende huidreiniger. Uitsluitend brengen we een verzachtende zalf aan die vervolgens thuis bij het verdere herstel dagelijks gebruikt dient te worden.

Voor wie?

Ben je van nature niet gezegend met een mooie volle wenkbrauw en heb je geen zin om in de weer te gaan met wenkbrauwpoeders, potloden of pommades? Dan is microblading voor jou een uitkomst! Hiermee creëer je wenkbrauwen die er vol en natuurlijk uitzien.