Pigment Make Up brows

Ombre brows

Dé nieuwste trend in PMU-wenkbrauwen zijn de ombre brows. Terwijl de ombre-haartrend jaren geleden is omgetoverd tot de balayage, doen de ombre brows hun entree. And we love it!

Ombre brows zijn erg subtiel, dus veel minder opvallend dan de oude ombre-haartrend.

De wenkbrauw begint licht en wordt steeds donkerder naar het puntje van je brow toe. Hierdoor lijken je wenkbrauwen voller en superstrak. Je kunt ze natuurlijk zelf tekenen, maar hoe fijn is het als je met deze prachtige brows wakker wordt? Scheelt je zo een kwartier tot half uur in de ochtend!

Ombre brows is, net als microblading, een techniek die wordt uitgevoerd met gebruik van semi-permanente make-up die na ongeveer 3 jaar licht vervaagt of verdwijnt. Wil je je brows up to date houden? Laat dan ongeveer elk jaar je wenkbrauwen bijwerken.

Veel gestelde vragen

Wij streven ernaar om zo natuurlijk mogelijk te werken en de kleur, vorm en techniek aan te passen aan wat het beste bij de klant past. Ga dus altijd naar een ervaren artiest, met een openbaar portfolio van zijn of haar werk .
Voor een overzicht van mijn werk, kijk op Instagram of Facebook.

Het behandelde gebied kan in het begin wat rood en licht gezwollen zijn. Deze bijwerkingen verdwijnen vaak binnen een paar uurtjes. De eerste 5 à 7 dagen oogt het gebied altijd wat donkerder dan de kleur die samen met jou is gekozen. Dit heeft te maken met het natuurlijke helingsproces van de huid. Pas na ongeveer 30 dagen zie je het volledige eindresultaat omdat de huid dan volledig hersteld is. Tevens kunnen er na de behandeling kleine korstjes of schilfers ontstaan. Ook daar hoef je je geen zorgen over te maken, dit hoort bij het natuurlijke herstelproces.

Na 6 weken vindt de tweede behandeling plaats. Hierbij kunnen nog eventuele correcties aangebracht worden aan de vorm en kleur. Onze filosofie is dat we bij een eerste behandeling liever iets te licht, dun, en voorzichtig werken omdat dit in de nabehandeling eenvoudig is bij te werken. Zouden we in de eerste behandeling te donker, dik en grof werken, dan is een correctie altijd erg moeilijk. Deze 1e touch-up behandeling is inbegrepen in de prijs van de eerste behandeling, en dient binnen 10 weken te hebben plaatsgevonden.

Gebruik 24 uur voorafgaand aan de behandeling geen alcohol, drugs, aspirine, cafeïne of andere bloedverdunnende medicatie. Ook heel belangrijk: stel de huid twee weken voor de behandeling níet bloot aan (overmatig) zonlicht, zonnebank en peelings. Verf en epileer de wenkbrauwen tot hoogstens 1 week voorafgaand aan de behandeling. Indien u regelmatig uw wenkbrauwen bijtekent, verzoeken wij u met uw gebruikelijke manier van wenkbrauw make-up naar de afspraak te komen.

Afhankelijk van de gebruikte zone en technieken blijft permanente make-up gemiddeld 12 tot 24 maanden mooi. De houdbaarheid heeft ook te maken met je huidtype, verzorgingsrituelen,  levensstijl en de mate waarin je je huid blootstelt aan uv-licht. Als je een vet huidtype hebt, kan het zijn dat het pigment niet wordt opgenomen en hierdoor niet het gewenste resultaat kan geven. Soms blijven de pigmenten ook langer zichtbaar. Semi-permanent betekent niet dat je ervan uit kan gaan dat al het pigment zeker zal verdwijnen. Het kan zijn dat er zelfs na jaren toch nog (enige) kleur te zien is. Zodra de pigmenten/kleur wat gaan vervagen is een onderhoudsbeurt aan te raden. Hiervoor gelden speciale tarieven (zie tarieven).

Na de behandeling is het heel belangrijk om het behandelde gebied vijf tot zeven dagen droog te houden. Breng een flinterdun laagje crème aan - ‘s morgens en ‘s avonds - zolang er korsten zichtbaar zijn. Pluk niet aan de korsten en gebruik de eerste week geen foundation of wenkbrauw make-up! Let dus op met je gezicht reinigen, douchen (hoofd achterover houden), ga niet zwemmen of naar de sauna en vermijd intensief sporten (door het zout in zweet zal de kleur eerder verdwijnen). Ook is het verstandig om je afspraak niet nét voor een belangrijke gebeurtenis of een vakantie te plannen. Wij adviseren tot 6 weken na de behandeling geen peelings bij het behandelde gebied en de huid niet (overmatig) bloot te stellen aan uv-licht.

Bij de door ons gebruikte techniek (micropigmentatie) wordt de kleur “in” je huid geplaatst in plaats van erop zodat het geheel een meer natuurlijke en zachtere uitstraling heeft. Wanneer je voor speciale gelegenheden of een avondje uit je wenkbrauwen nog meer wilt accentueren, dan kan dit natuurlijk altijd. Heel eenvoudig, door gewone make-up eroverheen aan te brengen.

  • Voor de behandeling begint, bespreken we al jouw wensen.
  • Na het maken van de afspraak, sturen we je het toestemmingsformulier. Deze kun je op je gemak thuis invullen of tijdens je afspraak, wanneer de verdovende crème moet inwerken.
  • Samen bepalen we de juiste kleur en vorm bepalen, perfect passend bij jouw gezicht en wensen.
  • Het aanbrengen van de wenkbrauwen duurt ongeveer 20 minuten per wenkbrauw.
  • Na 6 weken kom je terug voor een nabehandeling, hierbij wordt eventueel de vorm en kleur nog aangepast.
  • Ongeveer 1 jaar kun je genieten van prachtige wenkbrauwen. Hierna kom je weer terug voor een touch-up!

WIJ WERKEN VOLGENS DE HYGIËNERICHTLIJNEN VAN DE GGD.